Vyberte si v menu gril, který vás zajímá - kliknutím spustíte virtuální prohlídku grilu.
Upozornění: pokud máte pomalejší připojení k internetu bude načtení animací déle trvat. Pro přehrání vyžadují aplikace podporu Flash Player 7. Pokud ho nemáte, můžete si ho stáhnout zde.
Již přes 60 let lidé na celém světě (ve více než 110 zemích) používají výrobky CAMPINGAZ.
Vše začalo v roce 1949, kdy se zrodil první vařič na butanovou láhev - pod legendárním jménem BLEUET. Časy se změnily a vedoucí světová firma s know-how v oblasti outdoorových produktů neustále zdokonaluje nové výrobky a technologie, které od základů mění to, na co jsme byli venku zvyklí. Zdokonalování a kvalita jsou klíčovými slovy v historii produktů Campingaz.
Lávový kámen je přírodní materiál pocházející z dnes již vyhaslých sopek, který velice rychle absorbuje teplo. Kameny umístěné v grilu na spodním palivovém roštu nad plynovým hořákem jsou zahřívány na vysokou teplotu; výsledkem je žár, který vyzařuje na griládu (tj. např. grilované maso) umístěnou na horním grilovacím roštu. Efekt je stejný jako u grilů na dřevěné uhlí, kde zdrojem žáru je rozžhavené dřevěné uhlí. Lávové kameny slouží také jako rozptylovač tepla. Porézní povrch lávových kamenů na rozdíl od dřevěného uhlí vstřebává velké množství tuku, který odkapává při grilování z grilády, a tak zabraňuje nežádoucímu hoření a vzniku škodlivin. Kameny neshoří, používají se opakovaně, jsou zaměnitelné s keramickými briketami.
Grily Campingaz s RBS (Radiant Burner System) systémem vděčí za své pojmenování ojedinělé technologii - umístění dvou keramických hořáků po bocích grilovací vany.Už žádný nepříjemný kouř ani šlehající plameny Vám nebudou komplikovat přípravu pokrmů. Patentovaný systém RBS umožňuje dosažení vydatné a rovnoměrné teploty po celé ploše grilovacího roštu, ale zároveň vylučuje vzplanutí odkapávajících tuků a šťáv.
V dnešní době jsou na trhu grily s RBS technologií s použitím keramických briket nebo nová řada C-LINE, kde není třeba lávových kamenů ani keramických briket.
V případě grilů s RBS technologií s použitím keramických briket, odkapávající tuk pohlcují právě tyto brikety. U C-line řady odkapává přebytečný tuk do výsuvného lapače tuků, umístěného pod vanou grilu, přes zvlněný rozptylovač tepla.
Keramické brikety zajistí rovnoměrné rozložení tepla. Brikety umístěné na palivovém roštu grilu jsou zahřívány na vysokou teplotu, výsledkem je žár, který sálá na grilovaný pokrm umístěný na horním grilovacím roštu. Efekt je stejný jako u grilů na dřevěné uhlí, kde zdrojem žáru je rozžhavené dřevěné uhlí. Keramické brikety mají schopnost pohltit velké množství tuku, který odkapává při grilování z grilády, a tak zabraňuje nežádoucímu hoření a vzniku škodlivin, v případě použití grilu s RBS technologií nedochází ke vzplanutí odkapávajících tuků a šťáv, neboť hořáky grilu jsou umístěny po straně. Brikety lze použít opakovaně, jsou zaměnitelné s lávovými kameny.
Kontaktní grilování je způsob grilování, při kterém je pokrm v přímém kontaktu s rozpálenou plochou. Grilovací plocha u těchto grilů je tvořena litinovým tálem, litinovou mřížkou nebo jejich kombinací. Grilovací plochu rozpaluje plamen z hořáků umístěných přímo pod grilovacími plotnami a plechovými rozptylovači tepla, které současně zamezují stékání tuku do hořáků.
Všechny 10kg bomby prodávané v ČR. Bombu zakoupíte u benzínových pump nebo v plynárnách. Láhev při plném výkonu vydrží cca 20 grilovacích hodin. Místo 10kg láhve lze použít i 2kg, ale je nutné opatřit si odtlačený ventil, který se našroubuje na připojovací sadu k 10kg láhvi.
Při rekreačním "víkendovém" používání vydrží minimálně jednu grilovací sezónu. Náhradní lze zakoupit ve všech místech prodeje grilů. Lávové kameny či grilovaní brikety doporučujeme po každém grilování vypálit (mají samočisticí vlastnost), čímž prodloužíte trvanlivost.
Zprovoznění grilů Campingaz je velice jednoduché. Je-li připojena bomba (hadice, regulátor, spony - standardně nejsou součástí grilu, u nás obdržíte ZDARMA), uvede se gril do provozu pouze stlačením piezozapalovače a současným otočením ovládacího knoflíku hořáku.
Obsluha grilu Campingaz není vůbec složitá, zvládá ji bez problému každý začátečník. Údržba je velice snadná - po ukončení grilování pustíme gril na plný výkon a přivřeme víko - dojde k vypálení případných nečistot usazených na kamenech, nádobka umístěná ve spodní části grilu zachycuje nečistoty již v průběhu grilování.
Časový plán grilování pokrmů - časy jsou pouze orientační.
Pokrm | Žár | Doba tepelné úpravy |
---|---|---|
STEAKY | ||
vepřové | střední | 10-18 minut |
hovězí | velký | 8-12 minut |
kuřecí | střední | 10-15 minut |
rybí (filety) | střední | 6-10 minut |
ŠPÍZY | ||
hovězí | velký | 6-8 minut |
vepřové | střední | 12-15 minut |
kuřecí | střední | 6-10 minut |
rybí | střední | 5-8 minut |
ZELENINA A OVOCE | ||
zelenina na plátky | střední | 10 minut |
kukuřice klasy | střední | 6-8 minut |
banány ve slupce | střední | 6-8 minut |